Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2008 16:54 - възможно ли е истинско приятелство между мъж и жена
Автор: hara73 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4912 Коментари: 21 Гласове:
0

Последна промяна: 19.07.2008 17:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Интереснна  дискусия се разигра пред очите ми тази сутрин ,между две мой приятелки.
Спореха за това възможно ли е да съществува истинско приятелство между мъж и жена или ранно или къснно то е обреченно ,на израждане и изкривяване в стил "интимнно приятелство"
Едната твърдеше
             -  Абсурднно е моля те ,не мога да повярвам ,че си толкова наивна  Да не живееш в приказката за Снежанка и седемте джуджета където ,те може и да са и приятели ,да я разбират ,съчувстват и помагат и да не мислят за нея като за жена а по скоро като за  сестра.
Да в приказките може и да е възможно ,но в действителния живот това е твърде странно явление ,освен ако някой от двамата в това уравнение не е кривнал от правата пътека и просто противоположния пол не го интересува.Дори  и да има такова приятелство,най-вероятнно не  е истинско .Колкото повече общуват един с друг толкова по близки стават и в един момент и двамата ще се изкушат да пробват и друго .
          - Ти добре ли си изобщо ,казваше и опонентката ,да не си разлигавена тинейджърка ,която иска да пробва от всичко и да няма никакви зъдръжки в главата си .Всичко зависи от това ,как ти ще поставиш нещата . Ако искаш приятелството на един мъж и знаеш как да го запазиш ,със сигурност ще имаш приятелство и то много по пълноценно и истинсто от това ,което можеш да имаш с една представителка на собствения ни пол.Те са различни от нас и съвет да им поискаш ,разсъждават трезво и безпристраснно а не като нас ,ред сълзи ,ред сополи и после знаеш много добре ,всички винаги са ни  виновни но не и ние .Ние винаги сме прави.При мъжете няма такова нещо ,ако си права ще ти кажат истината ,ако не си пак ще ти я кажат ,пък много им дреме дали това ти харесва или не ...
Слушах ги слушах ги и двете , без да казвам нищо и си мислех
   И едната и другата има право,всичко зависи от гледната точка ,какво искаш и какво точно очакваш от едно приятелство .Но да не забравяме ,че за да съществува едно истинско приятелство ,трябва да има общуване,разбиране и компромиси.Никой не е безгрешен,всички сме хора и допускаме грешки понякога ,но важното е да не ги поватаряме и да намерим сили в себе си и да простим ,когато се наложи .Приятелството е крехко цвете ,също като доверието и трябва да се грижим за него .
А вие какво мислите по ,въпроса  ???????????????


Тагове:   мъж,   между,


Гласувай:
0



1. vmir - Така е, приятелството иска грижи,
19.07.2008 17:12
другото е консумация, от която рано или късно се изчерпва.
цитирай
2. krotalka - Всичко си зависи от човека!
19.07.2008 17:12
Ако искаш можеш да съхраниш приятелствот, без да има интимности. Ако само секс ти е в ума, няма да се получи!
цитирай
3. hara73 - била съм и в двете ситуаций
19.07.2008 17:46
според мен нещата много се променят в момента в който се пообъркат .Чувставаш приятеля си по различен начин ако има нещо повече . Най-добре за да има истинско приятелство да не се стига до интимност.Сякаш се отваря кутията на Пандора и отношенията се променят напълнно . И е истина че зависи от човека
цитирай
4. elle10 - Ами различно е, има много гледни ...
19.07.2008 18:04
Ами различно е , има много гледни точки. Аз например имам едно момче , беше от моя клас в гимназията и сме много близки и се разбира , карали сме се , естествено , но винаги съм си мислела какво би било ако ходим, той също е разсъждавал върху това , понякога много го ревнувам.. но смятам ,че може да съществува приятелство между мъж и жена :)
цитирай
5. impasse - Възможно е разбира се,
19.07.2008 18:10
стига и двете страни да са наясно, че Приятелство се изписва с главна буква, не виждам причина да се смята, че мъжът иска само секс при общуването си с жена, напротив, доста често се оказва, че дамата си фантазира такова щение, а чисто и просто срещуположният пол е търсел приятелство и обратното понякога е налице...мъжът да си въобрази, че когато една жена търси комуникация с него е защото го сваля!
Но пък най - качествените приятелства са точно м/у мъж и жена...за това са рядкост, но са и ФАКТ...поне при мен !
цитирай
6. viki02 - Първата мисли повърхностно,
19.07.2008 18:11
както се говори "на улицата". Не е права, съвсем не е. Само хората, които не умеят да контролират поведението си са изложени на риск животът да ги клати, накъдето си иска. Аз имам приятели мъже, с които нямаме идеи за секс. И ще имам винаги. Защото в главата ми има други неща. намират се.
Но много важно е да си го направиш, не да чакаш то само да се случи, Бог да ти го отглежда. От нас зависи какво ще изфабрикуваме. Колкото сме по-повърхностни, толкова по-трудно контролираме нещата. Имаме много сила, но тя дреме вътре в нас, защото не сме я повикали.
цитирай
7. hara73 - аз съм сигурна 100 % че е възможнно
19.07.2008 18:25
имала съм такова приятелство ,но моя бивш не вярваше че това е възможнно и за да не ми трие сол на главата всеки божи ден с приятеля ми се разбрахме да не се търсим известно време .След това по нещастнно стечение на обстоятелството аз изгубих и приятеля си и гаджето си за което мога само да съжалявям
цитирай
8. impasse - Миличка...
19.07.2008 18:29
майната им на обичащите да ядат солено, мисля, не трябва да се вслушваме в техните мисли, а в нашите усещания, само така можем да различим и разграничим, това кое е възможно и кое не, иначе само губим.
цитирай
9. rembo - Забележка
19.07.2008 20:25
Моето мнение е, че такова приятелство има...Ще си позволя обаче по-остър тон:
какво е това недоверие от страна на жените- и то е винаги от тяхна страна! Защо все те задават този въпрос? Оказва се, че ние, мъжете, не сме способни дори на приятелство с жена?
цитирай
10. victoriavselena - Аз лично
19.07.2008 22:14
имам добри приятели мъже. Имам едно ценно приятелство с мъж, с който сме учили заедно то първи клас. Да приятелстовто трябва да се полива, да се окопава, да се чисти от плевели, за де засаждат нови видове. И приятелстово и любовта са работа, ежедневна работа
цитирай
11. mitternacht - Ай стига Уа!
19.07.2008 23:20
Ела тука, да ни видиш със съседката.К'ви ли не са ни правили.На близнаци, на брат и сестра, на гаджета!
Всичко.
Че си я чувствам като сестриче, тъй си е.Че май се води мацка, сигурно е тъй, не мога да преценя.Ама с нея се знаем от детската градина.
Ако някоя желае да види истинско приятелство между момче и момиче, да цъфне.Няма проблеми.
И никога не може да прерастне в интимни отношения щото сме си коренно различни типове като желание.Сигурно затова сме и такива приятели.
цитирай
12. batsimo - Интересен въпрос
20.07.2008 00:18
виж това http://priatelstvo-lubov.blogspot.com/
цитирай
13. ochbre - относно
20.07.2008 07:24
На теория това не би трябвало да се случва, практиката обаче показва наличие на такова. Мисля, че е зависещо от нарасналите ни духовни възможности и силата да контролираме страстите си. Първичните хора, независимо мъже или жени, не биха могли да си представят даже приятелство м/у половете.
цитирай
14. hara73 - относно това ,дали сме способни
20.07.2008 12:03
дали сме способни да създадем ,оценим и задържим едно приятелство . В жената е заложено ,да се раздава .В едно приятелство много пъти се изискват жертви и компромиси.Виждам че болшинството от хората който изказаха мнение мислят като мен.Приятелството изисква и грижи и доверие ,старание общуване и разбиране и в добрите и в лошите моменти. Именно в трудните моменти приятелството се подлага на изпитание и ако оцелее ,значи наистина си е струвало.
цитирай
15. valsodar - Никога не съм си го поставял този въпрос :)
20.07.2008 13:08
Поради простичкия факт, че сред малкото приятели които имам , поне половината са жени.
Пола никога не е бил определящ в отношенията ми с приятелите ми :)))
цитирай
16. karev111 - ето и друго виждане по темата :))
20.07.2008 19:34
Коментари за «Приятелство с човек от противоположния пол – съществува ли наистина?»

от The Shadow, публикуван на 19.07.2008 10:39:36
Не може да съществува! При жените може да е нормално да имат приятели от 2та пола. Особено при по-хубавичките. Но при мъжете нещата стоят по много по-различен начин. Един не толкова атрактивен мъж вижда потенциална партньорка във всяка (добре де почти всяка) дама. Би бил склонен да общува с всички жени, но само на тези, на които е хвърлил око би започнал да доверява по-лични неща. Дори и тя да не желае връзка с него той винаги ще гледа на нея както обект за секс. При по атрактивните мъже не е проблем да е заобиколен от много "приятелки" защото това вдига самочувствието му. Този тип мъже са склонни да общуват по-отворено за всичко с дамите, но в тяхната глава рано или късно ще се зародят сексуални мисли.За тези мъже отново всяка жена е потенциален секс партньор, но по-лесно осъществим. Най-общо казано всеки мъж иска сеск с "най-добрата ти приятелка", но не зависи само от него дали ще го получи. Тоест ако за една жена приятелството е идеално и не иска да го разваля като се впуска във връзка с даден човек, то мъжът иска да го затвърди със секс. Авторката на статията да прочете малко психология, а не само да пише според мненията на 2-3 субекта, с които е говорила!
цитирай
17. fenris - разбира се
21.07.2008 11:30
, но за целта трябва да ни се доверите, повечето ми приятели са жени!!
цитирай
18. tera - Абсолютно е възможно,
21.07.2008 11:55
даже в събота срещнах един приятел, не се бяхме виждали доста време и много се зарадвахме. Поговорихме си приятно и действително много хубаво чувство ми остана, до следващото ни "засичане" :)))
цитирай
19. hristam - И аз имам приятели мъже,
22.07.2008 11:35
много точни са, нямам никакви оплаквания. Може да се разчита на тях, уверила съм се многократно, но понеже и такива приятелки имам, не мога да правя кой знае какви разлики. Готините хора не се влияят толкова от половите белези, си мисля в тая връзка.
цитирай
20. doaiva - Има разбира се...
23.07.2008 15:34
http://doaiva.blog.bg/viewpost.php?id=151175

цитирай
21. dyshco - Да бе,да
01.10.2008 12:00
Как въобще ви минават през главите такива мисли? Да сте чували за сексуалното привличане между двата пола (при нормална сексуална ориентация И НА ДВАМАТА ).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hara73
Категория: Лични дневници
Прочетен: 637293
Постинги: 145
Коментари: 2479
Гласове: 11710
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930