Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2009 16:33 - Линчуването ли е разрешението ...
Автор: hara73 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2442 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 07.02.2009 16:44


Този път няма да го пиша като приказка . Ще го напиша като кошмар . Кошмара ,който изживяват съгражданите ми . Двойка млади роми ,бяха пребити преди два дни в града ми . Настръхнах , когато го разбрах. Момчето и момичето на никого не са пречили . Били са в парка и на никого нищо лошо не са причинявали . Група млади бели момчета , ги пребиват до неузнаваемост , ей така за идеята . Били са с маски и така и не се откриха извършителите . Не знам ,какви са причините , за да не се открият виновниците и да си изтърпят наказанието . В момента в града си събират ,роми от селата и околието и просто ще има отмъщение . Говори се ,че ще си изберат една двойка и просто ще ги пребият , както техните деца . Това ли трябваше да се  случи ??? Бях предупредена , от приятели да не излизам навън в никакъв случай , тази вечер а  с приятеля ми, като двойка  ...абсурд. Момичетат с който работя ,вече си мислят как ще се приберат по домовете си довечера . И това тук и сега ...точно  в този момент . Страх , злоба ,омраза ...убйства . Къде живеем в съшност ??? Линчуването ли е , единственото разрешение на проблема ?



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - hara73, това е резултат на безум...
07.02.2009 16:42
hara73, това е резултат на безумната политика, която се води в последните години. И на масовото оскотяване и деградиране. Но то пак води към първото изречение, за жалост....
цитирай
2. krotalka - Омразата ескалира!
07.02.2009 16:44
Когато роми(цигани) пребиват българи, всички ние си траем. На някой му е паднало пердето и на удара е отвърнал с удар. Не че оправдавам постъпката, но се опитвам да разбера, защо се е стигнало до това.
Когато не си плащат тока, си траем. Когато ни крадат, си траем. Когато убиват, си траем. Когато изнасилват, си траем.....Примери за това много. Явно търпението се е свършило.
Мога ли да попитам, къде е полицията и какви мерки взима, за да обуздае тая тълпа?
цитирай
3. hara73 - и предишния ми пост
07.02.2009 16:46
беше за това ...лавината вече е организирана и наистина става страшно ...
цитирай
4. gothic - Ха. . . Каквато и когато пребиха до ...
07.02.2009 16:47
Ха...Каквато и когато пребиха до смърт професора в Захарна фабрика...Каквито взе и в Красна поляна преди известно време. Когато бродеха с ножове и дървета и ченгетата ги конвоираха отдалеч...Това да не са протестиращи студенти?
цитирай
5. krotalka - Политиците са като щрауси!
07.02.2009 17:07
Крият си главите в пясъка...
Нали от тяхното толериране на "малцинството" тръгна всичко. Сега не смеят да се намесят, за да не разсърдят избирателите си.
Жалкото е, че от тази позиция на ненамеса, си патят обикновените хора.
цитирай
6. bizcocho - А полицията какво прави и по двата ...
07.02.2009 20:14
А полицията какво прави и по двата случая?Чака следващо убийство за да ги залови "смело и на място"?!Отвращава ме все повече това,което става в бг!
цитирай
7. malkiatprintz - Онези кретеноиди може и да са се п...
07.02.2009 22:07
Онези кретеноиди може и да са се покрили, Хара, но ако вместо да се изпокрият като страхопюзльовци по къщите си "белите" покажат съпричастност, да видят "черните", че не са сами, че това не е дело на расата, а на идиотите, тогава лавината би могла и да се размине. Тогава щеше да се разбере кои са идиотите, защото полицията може и да си чеша задника, но мълвата върви.... Сега за съжаление най-вероятно лавината няма да се размине, и "невинните бели" ще го отнесат защото това е съдбата на страхливите. Ще бъдат децата на някои от тези, които са се изпокрили... Нищо, на други яден "белите", които са се разминали, ще четат жадно с блясък в очите за пикантерийките около новите пребити и пак ще си го карат сякаш нищо не е станало. Нали не са те? Може би грубо, но е така....

А що се отнася до убития професор, за който спомена gothic, там проблемът е същия. Ако "белите" не бяха заровили отново глава в пясъка и "черните" щяха да са наясно, че няма да го бъде това да дерибействат.

Сещам се как преди четири години нелегалните емигранти араби подпалиха Франция заради две от техните момчета, които крали нещо, полицията ги погнала, те се завряли в трафопост и ги ударил ток. Цяло лято по големите градове вилняха пожарища... магазини, коли, офис-сгради, зверски побоища с полицията, и пак пожари... определено беше много по-унищожително от скорошните бунтове в Гърция. Тотален погром... накрая ще излезе, че нелегално пребиваващите араби са по-достойни за уважение заради самоуважението, което са показали (макар и по този съвсем неприемлив начин) отколкото ние, които – както винаги – пак сме за гъби.
цитирай
8. hara73 - всичко тръгва от там ...
08.02.2009 10:05
че законите не тежът с еднаква сила за всички . Злоба , омраза ,насилие ,неоправдан гняв винаги ще има ,но кой има наистина полза от това да се подклаждат расови войни? Става наистина страшно ,грозно и болно ,когато това се случва пред самия теб и нищо не можеш да направиш. Разгневенна и озверяла тълпа ,може ли да се контролира ? Живеем на едно и също място , тук са и нашите и техните родители и нашите и технита деца, та нали всички сме хора . Много неща не са както трябва и всички си затваряме очите пред това ...това са плодовете на нашето безхаберие . Който сее вятър ще пожъне буря, май сами сми си виновни . А колкото до полицията , когато преди два дни тълпа роми със крясъци ,(който не искам да цитирам в случая ,защото ще бъда обвинена в какво ли не) ,са влезнали в РПУ , тогава полицията ги е помолила да се разотидат . А на снощната хайка са е имало засиленно полицейско присъствие. Най-лошото,от всичко е ,че са пострадали и ще страдат още много невинни хора .
цитирай
9. malkiatprintz - Не мисля, че в случая става въпрос за ...
09.02.2009 05:17
Не мисля, че в случая става въпрос за планирано подклаждане на расова война. Това си е просто гаменска постъпка на група комплексирани примати, които дори и да опитат да мислят преди да свършат нещо, мисълта им завършва два дни след като са надробили, това, за което са се напънали да мислят. Лошото е, че и отмъщенито най-вероятно ще бъде също толкова малоумно, хаотично и първобитно. А полицията.... коя по-точно....
цитирай
10. hara73 - да това не е планирано
09.02.2009 09:35
но това става в последствие ...и кой има полза от това ?
цитирай
11. malkiatprintz - За да има полза, каквато и да било, за ...
09.02.2009 22:32
За да има полза, каквато и да било, за когото и да било, трябва да има няква мисъл, някакъв план. Едва ли има план в този побой, така че за каква полза може да става въпрос?... Ами виж далеч по-елементарни неща: входовете на блоковете ни са като египетски гробници, защото са унищожени от живеещите в тях, бутоните в асансьорите на не едно и две места са прогорени със запалки... кой има полза от това? Какво значение има - важен е кефът от съсипването. Ама щяло да стане грозно... да, ама пък си е кеф да ги съсипеш... това е... полза... смисъл... къде отиде ти в такива възвишени философски понятия?....
цитирай
12. vmir - Простотията властва, когато не се ценят добрите дела.
10.02.2009 07:15
Добрите дела не се ценят, когато властващите не ги ценят.
Съжалявам.
цитирай
13. fenris - ужасно е
10.02.2009 10:03
е чесно казано ми идват някои идеи, но не са приложими за съжелание! Поздрави за постинга и късмет!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hara73
Категория: Лични дневници
Прочетен: 637321
Постинги: 145
Коментари: 2479
Гласове: 11710
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930