Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2010 12:10 - Има ли закон за закрила на детето?
Автор: hara73 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4469 Коментари: 8 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Няма начин, да стоиш и да гледаш безучастно, когато става въпрос, за потъпкан детски живот. Няма начин, просто да отминеш, да не чуеш, дори и да си глух. Потресена съм, погнусена, разочарована от това, че такива извратени хора съществуват и никой не им пречи, да вършат гадостите си с невинните деца.  Да слушам и наистина не вярвам на ушите си, не искам това да е истина, не трябва и не може така.  Но уви, истината е следната ...баща изнасилвал системно, две годишното си дете и никой, не му е попречил, докато детето е стигнало на косъм от смъртта. А, не е ли твърде късно сега ?
Държавата била упражнила цялата си сила и не могла нищо да стори, за да спаси невинния детски живот. Нямало достатъчно доказателства, съмнението не е достатъчно, социалните били информирани, прокуратурата също, всички видите ли са се престарали да търсят истината, но нямало достатъчно , бумаги, входящи номера, и един куп други изисквани от закона доказателства, за да се вземе детето от родителите.
Да господа и дами, вие който се криете зад дебелата защита на законите, може много неща да е нямало, но най вече не е имало човешко отношение, милосърдие , хуманност и ако те липсват, каквито и закони да има, пак няма да е достатъчно...Има ли наистина закон за закрила на детето? Как работи той? Кого защитава или по скоро на кого пречи? Да времената се менят и с модерните времена идват заедно с модерните си болести, но как в една цивилизована страна само при съмнение за насилие, детето се взема от родителите, а у нас това е едва ли не възможно. Защо тогава този закон се именува ...за защита  правата на детето? Няма начин, да няма начин, да се спаси детски живот. Ако закона е направен така, че не позволява, сега е времето да се направи промяна, така че да може децата да са защитени и да изживяват детството си щастливи. Господа и дами магистрати, Вие които създавате законите Вие, които сте на отговорните постове, Вие съграждани, всички заедно можем да направим нещо, за да не допускаме такива неща да се случват...трябва да има начин. Случая, който излезе наяве, със сигурност не е единичен, но това е повода, който трябва да ни накара, да променим нещо в цялата система и тя в края на краищата, да заработи в полза на невинните.

  Грозната истина, все някога излиза наяве и сигурно е късно, но от цялото общество зависи какво ще следва по- нататък ...




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Хара, не случайно шопите имат пр...
18.02.2010 13:11
Хара, не случайно шопите имат приказка - "Законо е вратник у широко поле." Държавен служител съм и знам много добре какво представлява основната маса, основната маса. Доста народ е подбиран на принципа "Да намерим работа за човека.", а не обратното. Хората, вършещи някаква работа и милееши за това, което вършат се броят на пръсти, и както казва Боре Тодоров в един свой постинг - такива изключения само потвърждават правилото. Та такива хора обикновено носят на гърба си ведомствата, дето се подвизават, изтласквани са на най-неудобните постове и всячески са изолирани от всичко освен от едно - неблагодарната и тежка работа. Отделно се вземат абсолютно необмислени управленски решения, отговорността за които пада върху преките изпълнители. На този фон защо се учудваш, че за някакви вмирисани бюрократи, участта на това дете не е нищо повече от един входящ номер. И нищо друго. да добавим и неистовия страх от поемане на отговорност. В подобна почва ненормалността и уродството откриват своята идеална среда за виреене. А пък за щетите, които нанася чалга мисленето и манталитета изобщо не е място да споменавам тук. Както и за начина, по който жадните за сензации медии се нахвърлиха върху този трагичен случай. Иска ми се това да не бъде поредната буря в чаша вода, която ще се забрави за около седмица, а наистина да доведе до някакви съществени промени, но дълбоко се съмнявам. Дано да не съм прав...Спирам, всъщност мога да пиша още много, но не искам коментара ми да става по-дълъг от постинга. Знам само, че отговорност трябва да бъде потърсена и от мъртвите души, допуснали това да продължава да се случва...
цитирай
2. hara73 - gothic
18.02.2010 14:34
да започнем от мъртвите души. Това, че се е стигнало до там, ясно сочи, че всички сме мъртви души. Това семейство живее в моя град. Този човек има съседи, роднини и близки. Никой ли не е забелязал, че нещо не е наред? Никой ли няма смелостта, да направи нещо по въпроса? Всички ние не живеем ли в това общество. Човещината съвсем ли е изчезнала от него. Някой влага ли някакъв смисъл в тази дума? Какво оства тогава, за държавните органи и за онази, които са облечени във власт. Всяка инстанция се крие зад другата и всеки си измива ръцете, за това се е стигнало до тук. Срамно е и е страшно. Болестта е наяве и никой не търси причините, за нейното появяване. Безхаберие и мълчание...пък до където стигнем.
цитирай
3. gothic - hara73
18.02.2010 14:43
Нали същите безхаберници - с мозъци затлачени от челга, Биг Брадър и всякакви безмозъчни сериали, работят и по тези места! Какнво друго да очакваш? А там където стигнем....от там измъкване няма!
цитирай
4. hara73 - Да мислила съм и за това ...
18.02.2010 14:55
където и да се обърнеш, където и да погледнеш, навсякъде е голотия и порно. Отварям сайт за безплатни обяви за недвижими имоти и от страни в полето, голи снимки на някакви мацки. Пошлостта и извратеното е толкова на мода, че е навсякъде и във всичко и дотолкова сме свикнали да го приемаме едва ли не за естествено след, като не ни засяга, че просто подминаваме. А, ненормални и болни мозъци, колкото искаш и ето ти оправданието им...Обществото ни загнива, семейството вече не е онова което беше, красивото и хубавото се изместват от пошлото и показното, е как после няма да има извратени. Изгубена е предствата за ценото и стойностното, какво повече да говорим...наливаме от пусто в празно и резултат никакъв.
цитирай
5. malkiatprintz - Според мен точно оттук идва проб...
19.02.2010 03:02
Според мен точно оттук идва проблемът: като хора сме незаинтересовани, безразлични. Именно, Хара, имало е съседи, имало е хора, които би трябвало да видят, да усетят, че нещо става с това дете, че нещо не е наред, обаче всеки си е затворил очите. Като си затваря очите като човек, как да ги отвори като служител? Ако съседите бяха вдигнали дандания, едва ли и институциите биха останали толкова пасивни.
Същевременно не мога да проумея акъла на този вид престъпници... лошото е, че и само веднъж да се случи, за детето със сигурност ще има сериозни последствия.
цитирай
6. hara73 - malkiatprinz
19.02.2010 11:40
ето това е най-страшното, последиците за детето...За това трябва нещо да се промени, в общественото безразличие, в законите, в институциите, навсякъде. Винаги има, какво да се наприви, за да може да се опазят, тези деца...
цитирай
7. анонимен - 'моето дете
19.10.2010 00:35
искам да разказа за мен не успяхме да се потписем когато ме сполетя наи лосто по4ина моето моми4е остави малката на 1 месец не ми я дадоха на мен а на маика и а те са много неуравновисени и сега имам голям проблем адвокатите искат много пари аз сам готов да плата но не ми дават гаранциа от друга страна моето малко дете расте при алкохолци това ли са законите когато не мога да го взема казаха ми 1 година сте мине да се водят дела исках да направа тест и да стане по бьрзо но ми казаха не се признава от другата страна маика и само иска пари като всеки пьт казва 4е сте потписе но като отидем при адвоката все някакав документ забрабя и когато и поставих ребром вапроса ми каза 4е няма да подписе застото сте спре да полу4ава парите от детето исках да отида да се обада в закрила на детето но се страхувам 4е сте го вземат и аз няма да мога да си я взема и сте 4акам да видим кога правосьдието сте стори несто добро застото вси4ко се мени но не и в балгариа а инак много се говори за застита на детето много се страхувам да не би да ми дадат малката на други казха ми 4е мозе ако подписат а те за пари са готови на вси4ко застото те нямат нисто има много да говора но сте спра до тука предварително ви благодаря
цитирай
8. анонимен - maika izvratenq4ka
14.03.2011 00:01
A kakvo bixte kazali za maika koqto ne ponasq rodninite na sapruga si i za da zadovoli bolniq si mozak predlaga da6terq si na maje za pari,a tq e edva na 12 godini,kajete mi 6to za maika e takava jena
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hara73
Категория: Лични дневници
Прочетен: 635129
Постинги: 145
Коментари: 2479
Гласове: 11710
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031